Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради проект Закону "Про внесення змін до Повітряного кодексу України щодо діяльності авіації Міністерства внутрішніх справ України" ( №9258 від 01.05.2023 року).

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію ВРУ.

Проект підготовлено з метою уточнення деяких статей Повітряного кодексу України та включення Міністерства внутрішніх справ України до переліку державних органів, виконання завдань яких класифікує авіацію як державну.

Зазначається, що сьогодні Міністерство внутрішніх справ України має у своїй системі повітряні судна, а також установи, організації та навчальні заклади, які їх експлуатують з метою виконання завдань із забезпечення національної безпеки і оборони держави, захисту населення, забезпечення діяльності Національної поліції, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Національної гвардії України.

"Суб’єкти та об’єкти авіаційної діяльності системи МВС наразі не належать до категорії цивільної авіації та мають бути включені до складу державної авіації", - йдеться в повідомленні.

Наразі Комітетом з питань транспорту та інфраструктури опрацьовуються вказані законодавчі зміни та направлено звернення до заінтересованих міністерств та інших органів державної влади з метою надання ними своїх висновків і пропозицій до законопроекту.