Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що столична влада не збирається підвищувати вартість проїзду в громадському транспорті, поки триває широкомасштабна війна в Україні, пише ЦТС.

"Найближчим часом, поки триває широкомасштабна війна в Україні, ціна на проїзд у громадському транспорті столиці підвищуватися не буде. Так, транспорт у нас дотаційний. Бо собівартість проїзду в кілька разів вища, за нинішню вартість. І місто виділяє багато грошей, аби підтримувати роботу транспортних підприємств. Бо треба і ремонтувати транспорт, щоб перевезення були безпечними. Треба купувати новий рухомий склад. Але ми розуміємо, яка сьогодні складна ситуація", - зазначив він.

За словами Кличко, ухвалено рішення не підвищувати поки ціни на проїзд у громадському транспорті столиці.

"До того ж ми, як можемо, допомагаємо містам, які більше постраждали від російських атак та втратили велику частину міського транспорту. Ми надали транспорт, наприклад, Дніпру, Херсону", - додав мер Києва.

Нагадаємо, днями директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор заявив, що Київ має готуватися до підняття тарифів за проїзд у громадському транспорті, оскільки потрібні гроші на його розвиток. "Депутатському корпусу і всій громадськості час задуматися над тим, щоб піднімати плату за проїзд. Як розвивати громадський транспорт, якщо він збитковий. Він на 300% дотаційний. Щоб ми розвивали громадський транспорт, треба підіймати тариф", - зазначив він.