Аеропорт Берліна запровадив функцію розпізнавання облич для пасажирів елітних рівнів програми лояльності Lufthansa Miles & More. Тепер вони можуть пройти спеціальну лінію контролю безпеки без пред'явлення посадкового талона.

Про це пише ЦТС з посиланням на Аvianews.

Нова послуга під назвою BER Traveller доступна пасажирам Lufthansa та її дочірніх компаній Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines та Eurowings, які мають найвищі рівні HON Circle та Senator.

В аеропорту заявили, що планують надалі розширити послугу.

Пасажирів по обличчю почнуть розпізнавати автомати самостійної реєстрації на рейс та турнікети біля виходів на посадку. Також мандрівники зможуть зайти до бізнес-залів Lufthansa в аеропорту, просто поглянувши в камеру.

Операційний директор аеропорту Берлін Томас Хофф Андерсон вважає, що підприємство отримало гарну основу, щоб зробити BER Traveller доступною для пасажирів інших авіакомпаній, а не лише Lufthansa.

Послуга BER Traveller є добровільною. Пасажир може не використовувати її і просто сканувати посадковий талон у пунктах контролю - за часом це займає трохи більше секунди.

Якщо мандрівник захоче, щоб його розпізнавали саме по обличчю, йому необхідно встановити додаток FastID та зареєструвати в ньому свої біометричні дані.

Перед кожним рейсом пасажиру потрібно дати згоду на обробку своїх даних. Після цього фотографії з додатку та камер в аеропорту будуть відправлятися на сервер FastID для порівняння, а після перельоту видалятися.