В авіакомпанії Ryanair вчергове відзначили, що готові швидко відновити  польоти до України, щойно це стане можливим з міркувань безпеки.

Зокрема, як пише ЦТС з посиланням на Bloomberg, про це заявив головний виконавчий директор Ryanair Майкл О'Лірі.

"Ми могли б полетіти туди (до України. - ред) приблизно за два тижні. Ми активно шукаємо шляхи та шукаємо, куди саме ми зможемо повернутися до України", - сказав О'Лірі, виступаючи на панелі Bloomberg New Economy Gateway Europe. 

За його словами, авіакомпанія планує створити 30 маршрутів і мати кілька баз в Україні протягом 12 місяців після повернення.

Наразі, як відзначив топ-менеджер, ірландський лоукостер найняв близько 60 українських пілотів і близько 80 членів екіпажу, які в основному знаходяться на базах Ryanair у Польщі в очікуванні відкриття українського ринку.

О'Лірі також сказав, що відбудова України надасть величезну можливість для європейського бізнесу брати участь і прискорюватися, і авіація відіграватиме ключову роль, тому що "росіяни, ймовірно, підірвуть дороги та мости при відступі", тому переміщення людей за допомогою літаків може стати ключовим. 

Нагадаємо, наприкінці 2022 року, керівник Ryanair вже говорив, що компанія наймає українських пілотів і бортпровідників, щоб бути готовим повернутися в країну, коли закінчиться війна з росією.