Шведський автовиробник представив перший у світі повністю електричний стандартний автовоз Scania P 25 з надбудовою та причепом Kässbohrer.

Про це пише ЦТС з посиланням на Логіст.Today.

Акумуляторна вантажівка Scania P 25 потужністю 230 кВтг використовується баварським логістичним гігантом ARS Altmann Automobillogistik у перевезеннях. Він поєднується з надбудовою та причепом Kässbohrer, що забезпечує просте навантаження та розвантаження автомобілів.

"Ця вантажівка може перевозити до восьми автомобілів, не будучи надто довгою або надто високою. При загальній масі автопоїзда до 42 тонн (максимально допустима в Німеччині) електрична Scania може бути повністю заряджена менш ніж за 90 хвилин за максимальної потужності 130 кВтг (CCS 2)", - зазначив менеджер з продукції для електромобілів Тімо Фрейєр.

Це означає, що при транспортуванні автомобілів з виробництва на склад акумулятор вантажівки може бути заряджений до 100% у процесі розвантаження та навантаження у пункті призначення. Потім наступний рейс починається знову із повним зарядом батареї.

За словами директора з продажу вантажних автомобілів Scania у Німеччині та Австрії Крістіана Хоттгенрота, компанія надає клієнтам необхідну зарядну інфраструктуру та послуги.