Російські загарбники продовжують викрадати сільськогосподарську продукцію на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. 

Про це пише ЦТС з посиланням на Сайт міста Запоріжжя.

Наразі окупанти намагаються вивезти через морський порт у Бердянську вкрадений врожай. На баржі завантажують кукурудзу, якою незаконно заволоділи у громадян України, заявляє Генштаб Збройних Сил України.

Раніше повідомлялося про незаконне вивезення пшениці через Бердянський порт"В місті Бердянськ Запорізької області, з акваторії морського порту, відзначено транспортування ворожими буксирами російської самохідної баржі, яка завантажена пшеницею", - інформував в березні поточного року Генштаб ЗСУ.

Нагадаємо, що в червні 2022 року російські окупанти відправили з порту Бердянськ перше судно після захоплення міста. На його борт було завантажено 7 тис. зерна, вкраденого загарбниками в Україні.

Також в Бердянську росіяни привласнили припортовий елеватор підприємства "Нова Хортиця", завантажувальний комплекс компанії "Аскет Шиппінг", елеватори підприємств "Кернел", "Оптімус" та інших зернотрейдерів.