"Нова пошта" здійснила випуск цінних паперів серії "С" без здійснення публічної пропозиції на суму 800 млн грн і стала першим емітентом корпоративних облігацій в Україні під час повномасштабної війни.

Як пише ЦТС, в компанії повідомили, що розміщення облігацій зроблено з метою залучення коштів для фінансування інвестиційних проектів. Зокрема, гроші будуть спрямовані на розширення та оновлення логістичної інфраструктури в Україні, а також на розвиток IT-інфраструктури.

Емітенту та облігаціям серії "С" присвоєно кредитний рейтинг інвестиційного рівня за національною шкалою - uaАA. Випуск проводиться без залучення андерайтера, власними ресурсами компанії.

Уточнюється, що це вже третій випуск корпоративних облігацій, здійснений компанією "Нова пошта". Дебютна емісія цінних паперів серії "А" на суму 300 млн грн з терміном обігу півтора року відбулась у 2019 році.

У 2020 році компанія здійснила випуск облігацій серії "B" терміном на три роки вартістю 700 млн грн. Фінансування було спрямоване на будівництво та автоматизацію логістичних центрів компанії.

Як повідомлялося раніше, "Нова пошта" відкрила 30 відділень в 18 містах Польщі.