В Адміністрації судноплавства повідомили, що набрав чинності Порядок підготовки та підтвердження кваліфікації судноводіїв малих суден і водних мотоциклів, а також видачі міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном, який затверджено наказом Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від 07 січня 2023 року, пише ЦТС.

"Процедуру підтвердження кваліфікації судноводіїв малих суден і водних мотоциклів, а також видачі міжнародного посвідчення на право управління прогулянковим судном повністю оновлено. Відповідно до нового Порядку, послуги з підтвердження кваліфікації судноводіїв здійснюватиме Адміністрація судноплавства", - йдеться в повідомленні. 

3 4 квітня розпочинається прийом документів на обмін (заміну) документів, яке здійснюватиметься уповноваженими особами кваліфікаційної комісії у Києві, Одесі, Кам’янець Подільському, Ізмаїлі та Луцьку. 

Також незабаром ця послуга надаватиметься в містах Дніпро та Черкаси. 

"Особи, які мають намір підтвердити кваліфікацію кандидата, з метою отримання Посвідчення, можуть звернутись із відповідною заявою, встановленою Порядком. Здійснення прийому документів розпочнеться 10 квітня", - додали в Адміністрації судноплавства.