"Метінвест" готовий поставити достатню кількість сталі для післявоенної відбудови залізничної інфраструктури і доріг в Україні, повідомив генеральний директор Групи Юрій Риженков, пише ЦТС.

"Це був важкий рік для "Метінвесту" і країни загалом. Ми тимчасово втратили контроль над двома найбільшими металургійними комбінатами в Маріуполі, а це близько 30% від усіх активів компанії", - зазначив він.

Більшість об’єктів компанії працює менш ніж на 50% потужності.

"Ми не знаємо точного масштабу пошкоджень, яких завдали об’єктам. Ми бачили багато відео з перших місяців війни, але не знаємо фактичного стану об’єктів. Цілком ймовірно, що частина заводів залишилася неушкодженою або перебуває в робочому стані", - повідомив Риженков. 

Він додав, що попри все, "Метінвест" все ще є найбільшим виробником сталі в країні.

"Звичайно, будь-яка країна для відновлення інфраструктури потребуватиме значного постачання сталі, і ми готові постачати її в Україні. Навіть у цей дуже трагічний рік, який ми пережили, "Метінвесту" вдалося розробити та випустити 24 нові види продукції. І ми продовжуємо розширювати нашу продуктову лінійку", - розповів Риженков.

Генеральний директор Групи "Метінвест" підкреслив, що впевнений, що компанія зможе постачити достатню кількість сталі для відновлення України.

"Інфраструктура буде основною частиною цього плану: це буде залізнична інфраструктура, житлове будівництво, дороги. І ми будемо там, щоб постачати сталь для цієї реконструкції", - підсумував він.