Верховна Рада України 24 лютого прийняла закон "Про внесення змін до закону "Про державний бюджет на 2023 рік", який передбачає передачу Фонду відновлення від Мінфіну в управління Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Як пише Цензор, про це повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Документом пропонується виділити кошти на Мінвідновлення, передати йому бюджетні програми Мінрегіону та Мінінфраструктури, а також Фонд ліквідації наслідків збройної агресії, на який у бюджеті передбачено 52,5 млрд грн.

Железняк зауважив, що під час голосування за законопроект у другому читанні було враховано поправку, яка дозволить використовувати ці кошти на військові потреби.

Крім того, підтриманий законопроект передбачає збільшення витрат бюджету на 5,5 млрд грн, з яких, зокрема, 1,12 млрд грн мають бути скеровані на програму відбудови мостів (кредит уряду Великої Британії).

Раніше сьогодні Кабінетом міністрів України Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури було визначено головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері розвитку, будівництва, реконструкції, ремонту, облаштування та модернізації пунктів пропуску через державний кордон, їх утримання та експлуатації.