У Празі розпочато будівництво тролейбусної лінії, яка сполучатиме один з районів міста - Надражі Велеславін з аеропортом імені Вацлава Гавела. Його обслуговуватимуть двозчленовані тролейбуси, а здача нового маршруту запланована на перший квартал 2024 року.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Електрифікація лінії 119, яка стане другою тролейбусною лінією в Празі, є частиною більшого плану, пов’язаного із запровадженням альтернативного транспорту.

Підрядником робіт на трасі до аеропорту є Elektrizace železnik Praha, а їхня вартість становить 354,5 млн чеських крон. Прага подасть заявку на рефінансування з Національної програми реконструкції.

Загалом буде побудовано 11,6 км контактної мережі. 

У депо Řepy побудують зарядні станції для 21 тролейбуса. В аеропорту заплановано дев'ять зарядних станцій. Загалом буде побудовано чотири підстанції - одна в депо, дві на околиці та одна спільна тролейбусно-трамвайна станція в районі майбутньої трамвайної кінцевої зупинки.

"Очікуємо, що перший тролейбус нам передадуть у грудні, завдяки чому ми зможемо розпочати тестові та навчальні поїздки. Решта транспортних засобів надійде до нас до кінця лютого 2024 року. Також планується підзарядка тролейбусів у русі. Завдяки цьому транспортні засоби матимуть менші батареї, що призведе до їх більшої ємностії, зменшення ваги та, таким чином, меншого споживання енергії", - каже заступник мера Праги з питань транспорту Адам Шайнхер.