Роботи з реконструкції прикордонної інфраструктури нового міжнародного автомобільного пункту пропуску на кордоні з Румунією "Дяківці-Раковець" завершено в повному об’ємі, вже незабаром пункт пропуску почне працювати. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Кабінету міністрів України.

"Згідно з Угодою між урядами України та Румунії визначено цілодобовий режим роботи пункту пропуску для пішохідного, автомобільного (включно з автобусами), крім вантажного, сполучення", - йдеться в повідомленні.

На першому етапі пункт пропуску буде відкритий для пропуску порожніх вантажних автомобілів і цистерн, а пізніше, залежно від створення необхідних інфраструктурних умов, і для переміщення інших типів транспортних засобів та товарів.

Запланована пропускна спроможність пункту на добу - до 300 одиниць транспортних засобів, в тому числі 10 автобусів, 1550 громадян, у тому числі 500 пішоходів.

У пункті пропуску передбачено 6 смуг руху для оформлення транспортних засобів та окрема смуга руху для осіб, які перетинають кордон у пішому порядку.

Зазначається, що для здійснення пропускних операцій у пункті пропуску "Дяківці" створено окремий структурний підрозділ прикордонників.