Компанії-кредитори Argentem Creek Partners (ACP) та Innovatus Capital Partners (Innovatus) ініціювали справу про банкрутство Olimpex Coupe International, дочірньої компанії GNT Group, яка управляє зерновим терміналом в порту Одеса.

Як пише ЦТС з посиланням на Latifundist, про це повідомили в ACP.

Зазначається, що рішення про звернення до суду із позовом про банкрутство наразі є єдиним способом для кредиторів зберегти активи від розмивання та непрозорих дій колишніх власників Сергія Грози та Володимира Науменка, які, згідно повідомлення, без відома кредиторів утилізували майно у заставі - майже 400 тис. т зерна та насіння соняшнику, вартістю приблизно 130 млн дол.

Керуючий директор Innovatus Ана Фірмато зазначила, що компанія визнає стратегічну важливість виходу зерна з Одеського порту та залишає в силі свої зобов'язання інвестувати в Україну та підтримувати її економіку.

"Процедура банкрутства саме цієї організації є необхідним юридичним кроком для реструктуризації групи заради її прибутковості, прозорості, дотримання податкового законодавства та належного корпоративного управління", - зазначила вона.

Регіональний менеджер ACP Джон Паттон додав, що буде призначений арбітражний керуючий, якому буде доручено забезпечити відсутність збоїв у роботі термінала.

На початку січня видав наказ щодо арешту активів власників компанії GNT Group і зернового терміналу "Олімпекс Купе" Сергія Грози та Володимира Науменка. Таким чином задовольнивши позов кредиторів GNT Group - американських інвестиційних компаній Argentem Creek Partners (ACP) та Innovatus Capital Partners.

Розслідування, ініційоване кредиторами, нібито довело, що GNT Group ліквідувала все зерно, передане в заставу компанією Innovatus, без погодження із кредиторами.

В свою чергу, GNT Group заперечує всі звинувачення на свою адресу та заявляє, що готова виконати свої зобов’язання перед кредиторами у будь-який цивілізований спосіб. В компанії стверджують, що даний конфлікт штучно спровокований з боку компаній Argentem Creek Partners та Innovatus Capital Partners з метою швидкого захоплення стивідорного бізнесу в Україні.