Команда комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" удосконалила сервіс повернення евакуйованих авто в міському застосунку "Київ Цифровий".

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію КМДА.

Відтепер водії можуть передавати на перевірку інспектору копії цифрових документів через "Дію": свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія.

"Більше не потрібно фотографувати документи та завантажувати їх у "Київ Цифровий", - повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник голови КМДА Петро Оленич.

Раніше користувачам доводилося робити фото водійських документів лише власноруч. Після сплати штрафу фото свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та посвідчення водія надходили на перевірку інспектору. Водії очікували, доки інспектор перевірить документи та затвердить заяву на повернення авто.

Інтеграція з "Дією" дає змогу повернути авто швидше й без паперових документів. Користувач має завантажити копії цифрових документів через "Дію" та одразу отримає QR-код, щоб забрати авто зі штрафмайданчика. Таким чином весь процес повернення авто проходитиме в режимі paperless, тобто лише із цифровими документами.

Оновлення має на меті спростити процес перевірки документів для інспекторів та полегшити життя водіям, адже інспектор зможе миттєво затвердити заяву після завантаження документів.