У Фінляндії здано в експлуатацію мультимодальний термінал відкритого доступу Коувола (Kouvola RRT). На площі 42 га розташовані контейнерний майданчик переробною здатністю 150 тис. TEU на рік та вантажний двір площею 10 га.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Наявність двох електрифікованих колій колій 1524 мм завдовжки 1100 м кожна, розрахованих на прийом вагонів з осьовим навантаженням до 25 т, дозволяє ставити під вантажно-розвантажувальні операції повний склад поїзда.

Оператор терміналу RailGate Finland відповідатиме за інвестиції у його подальший розвиток, при цьому власником залізничної інфраструктури є фінська агенція транспортної інфраструктури (FTIA). RailGate Finland - дочірнє підприємство компанії Kouvola Innovation, що належить місту Коувола.

Із запланованих на проект 40 млн євро було витрачено 34 млн євро, з яких місцева влада виділила близько 23,6 млн євро, ЄС - 6,8 млн євро та уряд Фінляндії - близько 3,5 млн євро.

Економії при будівництві терміналу досягнуто завдяки ефективному управлінню проектом, у тому числі використанню асфальту та бетону, виготовлених за технологією вторинної переробки, а також каменю та ґрунту, отриманих при підготовці будівельного майданчика.

Термінал включений до європейської транспортної мережі TEN-T.

Його відрізняють вигідне становище у місці перетину залізничних та автомобільних магістралей, а також близькість до порту Хаміна-Котка.