Профспілка залізничників Німеччини EVG вимагає, щоб у кожному поїзді далекого прямування був присутній поліцейський. За словами речника профспілки Мартіна Буркерта, за 9 місяців 2022 року було здійснено 2325 нападів у потягах на залізничників.

Про це пише ЦТС з посиланням на Nakolei.

За весь 2021 рік таких атак було 2582, тому, за поточними даними, профспілки вважають, що за весь 2022 рік ситуація погіршилася.

"Сподіваємось, той факт, що вимогу носити маску нарешті скасовано, призведе до зменшення насильства, оскільки залізничники не будуть стикатися з тими, хто відмовляється носити маску", - зазначив Буркерт.

Голова профспілки закликав, щоби у кожному поїзді далекого прямування пасажирів супроводжував поліцейський.

"По суті нам потрібна федеральна поліція на борту кожного поїзда далекого прямування. Тому нам потрібно збільшити кількість федеральних поліцейських ділянок", - додав він.

Що стосується регіональних поїздів, голова профспілок заявив, що присутність співробітників DB Secruity під час поїздок має бути збільшена, а витрати повинні нести організатори колективних перевезень залежно від федеральної землі.

Профспілка поліції Німеччини (GdP) в свою чергу погодилася з вимогами профспілкових працівників залізниці і закликала Міністерство внутрішніх справ вжити заходів для забезпечення безпеки працівників залізниці.