Високий суд Англії на минулому тижні видав наказ щодо арешту активів власників компанії GNT Group і зернового терміналу "Олімпекс Купе", що працює в порту Одеса. Таким чином задовольнивши позов кредиторів GNT Group - американських інвестиційних компаній Argentem Creek Partners (ACP) та Innovatus Capital Partners.

Як пише ЦТС з посиланням на Порти України, про це повідомила прес-служба ACP.

В заяві сказано, що розслідування, ініційоване кредиторами, нібито довело, що GNT Group ліквідувала все зерно, передане в заставу компанією Innovatus, без погодження із кредиторами.

"Судове рішення дає нам можливість розпочати примусові дії. Після того як GNT Group передасть контроль над активами у Одеському порту відповідальним операторам, ми не вбачаємо суттєвих перешкод у роботі зернового коридору. Ми готові й надалі співпрацювати з українською державою та інвестувати в Україну", - сказав регіональний менеджер ACP Джон Паттон.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Argentem Creek Partners повідомила, що розпочала примусові дії проти GNT Group, яка керує зерновим терміналом "Олімпекс Купе Інтернешнл. Претензії стосуються кредитних ліній сукупним розміром 75 млн доларів.

GNT Group заперечила звинувачення та заявила, що готова погасити кредитні зобов’язання перед Argentem Creek Partners. В компанії говорять, що в 2019 році залучили у Argentem Creek Partners дві кредитні лінії у розмірі 25 млн та 50 млн дол. Ці кошти були спрямовані на погашення кредиту ЄБРР та викуп 26% частки CHS Europe S.a.r.l. у зерновому терміналі "Олімпекс Купе Інтернешнл".