Зранку 29 грудня країна-агресор російська федерація вдалася до чергового масованого ракетного обстрілу території України.

"Після нічної атаки дронів-камікадзе, ворог атакує Україну з різних напрямків крилатими ракетами повітряного та морського базування з літаків стратегічної авіації та кораблів.

Крім того, спостерігається висока активність тактичної авіації окупантів. Робота протиповітряної оборони можлива по всій території  держави", - інформують Повітряні Сили ЗСУ.

"Масштабна повітряна тривога. Більше 100 ракет в декілька хвиль", - написав в соцмережі радник Офісу президента Олексій Арестович.

В соцмережах і ЗМІ повідомляється про роботу ППО в Харківській, Сумській, Одеській, Полтавській, Київській областях. За неофіційною інформацією, станом на 9:00 збито вже 16 ракет.

Тим часом, в "Укрзалізниці" проінформували, що внаслідок точкового знеструмлення інфраструктури 5 поїздів з 77 прямують із затримкою понад 30 хвилин. А поїзд 38 Запоріжжя-Київ прибув на 20 хвилин пізніше, бо затримався на дільниці Славгород-Синельниково, оскільки посеред колії лежали уламки збитого іранського дрону "Шахед", запущеного росіянами.