"Укравтодор" ремонтує на Буковині, на висоті 925 м над рівнем моря, дорогу Т-26-01 Чернівці - Вашківці - Путила - КПП "Руська", що веде до кордону з Румунією, пише ЦТС

Ремонт проводиться на ділянці довжиною 2 км, яка є під’їзним шляхом до майбутнього пункту пропуску "Шепіт - Ізвоареле Сучевей".

Перед українсько-румунським кордоном виконуються ремонтні роботи, які не залежать від температурних показників.

"Оскільки, ця ділянка дороги знаходиться у гірській місцевості, ми змушені побудувати 9 підпірних стінок. Це доволі складний та довготривалий процес, адже кожен етап зведення укріплювальної споруди - це ручна робота", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чимало спецтехніки та працівників зосереджені й над відновленням 2 мостів.

"Наразі підсилено опори мостових споруд та влаштовано тимчасову об’їзну дорогу. Після завершення реконструкції, 2 мости будуть розширені та відповідатимуть сучасним параметрам навантаження. А дорожнє покриття на відрізку, що ремонтується, стане асфальтобетонним", - додали в держагентстві автодоріг.

Також будуть облаштовані тротуари, зупинка громадського транспорту, новий автопавільйон, виконані заходи з безпеки руху та встановлено сучасне освітлення.  

Реконструкція відрізку прикордонної дороги здійснюється в межах проєкту "Покращення транспортної інфраструктури у транскордонному регіоні Чернівці - Сучава (Шепіт - Ізвоареле Сучевей)" в рамках Спільної операційної програми Румунія - Україна 2014-2020.