У Лісабоні відбувся офіційний вступ Державного агентства автомобільних доріг України до Conference of European Directors of Roads.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію "Укравтодору".

Зазначається, що організація CEDR об’єднує європейські національні дорожні адміністрації.

"Для України це стратегічний крок назустріч приєднанню до європейської інфраструктурної родини", - йдеться в повідомленні.

Заявку про участь в цій асоціації "Укравтодор" подав ще у 2016 році. 

CEDR сприяє вдосконаленню управління дорогами та доповнює роботу не лише Всесвітньої дорожньої асоціації PIARC, але й інших регіональних дорожніх асоціацій.

В "Укравтодорі" підкреслили, що інтеграція українських доріг до європейської транспортної системи - це підвищення на них рівня безпеки руху, комфортності та економічності перевезень. Розбудова і поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС у дорожній сфері створить нові можливості для бізнесу: перевезень, виробників сировини та обладнання, висококваліфікованих інженерів та консультантів.

"Імплементація європейських стандартів та практик у нашій галузі, допоможе Україні якомога швидше і ефективніше відновитися після російської військової агресії. Ми шукаємо партнерів та інвесторів: тих, хто допоможе після перемоги відбудувати Україну, а сьогодні підтримає наші проєкти фази "виживання", -  зазначив перший заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко.

Для розширення співпраці та координації зусиль "Укравтодор" у CEDR ініціював робочу групу керівників дорожніх агентств Європи.