Протягом листопада більшість тимчасових укриттів, які планують облаштувати на зупинках в Миколаєві, мають бути виготовлені.

Про це повідомив перший заступник Миколаївського міського голови Віталій Луков в інтерв’ю ТРК "НІС-ТВ", передають НікВєсті.

Він також розповів, що декілька таких укриттів виявили бажання виготовити за власний кошт небайдужі містяни.

"Вже встановлена перша зупинка за кошти бюджету Миколаєва. Загалом їх має бути близько 40. Ми отримали повідомленні від небайдужих миколаївців, які готові, здається, дві зупинки зробити за власні кошти за тим проєктом, який підготувало місто. Таким чином до ініціативи йдуть і добрі справи, і добрі люди. Ми розраховуємо, що до початку зими більша частина укриттів буде виготовлена. Тут є питання й технологічне, адже бетон має вистояти певний час. Тут не можна склеїти с папірця, бо потім хтось має відповідати за те, чи захистить зупинка людей. Тому процедура, на жаль, дещо затягується", - відзначив віце-мер.

Наприкінці серпня стало відомо, що в мікрорайонах Миколаєва, які найчастіше зазнають ворожих обстрілів, планують встановити зупинки-укриття за прикладом Харкова.