У Варшавському метрополітені повідомили, що допоможуть колегам з Києва в модернізації поїздів серії 81, які використовуються в українському метро, пише ЦТС.

Представники перевізників обох міст обговорили співпрацю на зустрічі, ініціатором якої виступила Міжнародна асоціація польських підприємців в Україні.

Зазначається, що парк метро в Києві повністю базується на російських поїздах серії 81. Тепер зі зрозумілих причин компанія хоче стати незалежною від поставок з москви.

Варшавське метро також використовує подібний парк, тому представники Київського метрополітену звернулися до Варшави через Міжнародну асоціацію польських підприємців в Україні за підтримкою.

Наразі Варшавське метро має 22 потяги серії 81. Це не ідентичні одиниці тим, що використовуються в Києві - у Польщі ширина колії трохи вужча. Однак, за винятком ширших колісних осей, поїзди дуже схожі.

Тому представники варшавської компанії заявили про підтримку в постачанні запчастин, а також про допомогу в обміні знаннями та досвідом, необхідними для модернізації українських поїздів.

До Варшави приїде робоча група з Києва, яка на місці розробить конкретні рішення.