Оператор інфраструктури залізниць Великої Британії Network Rail та транспортна поліція проводять експеримент із застосування дронів для раннього виявлення сторонніх на коліях, щоб уникнути ризику травм для порушників та мінімізувати запізнення поїздів.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Дрони оснащені відеокамерами з якісним зумом та тепловізорами для визначення теплового випромінювання на досліджуваній поверхні, що значно прискорює процес виявлення сторонніх та знижує втрати часу поїздів у разі вимушеної зупинки.

Зазначається, що випадки потряпляння сторонніх на колії частішають, наприклад, у дні шкільних канікул.

У Network Rail підкреслюють, що проникнення на інфраструктурні об'єкти залізниць пов'язане з реальною загрозою особистій безпеці, крім того, воно загрожує порушенням експлуатаційного процесу.

З квітня 2021 року по березень 2022 року на британських залізницях зафіксовано 1105 інцидентів, які призвели до 48 702 хвилин запізнень поїздів із сумарними втратами у розмірі 3,5 млн фунтов стерлінгів.

У першій половині поточного фінансового року відмічено 572 випадки несанкціонованого проникнення сторонніх із сумарними запізненнями 21 021 хв та втратами галузі у розмірі 1,1 млн ф. ст.