У рамках розгортання білорусько-російського угруповання військ до білорусі з рф прибудуть близько 170 танків, до 200 бойових броньованих машин і до 100 гармат і мінометів калібром понад 100 мм.

Як пише Українська правда, про це повідомив начальник департаменту міжнародного військового співробітництва, помічник міністра оборони білорусі Валерій Ревенко.

"Загальна чисельність до прибуття в рб становитиме до 9000 о/с, близько 170 танків, до 200 ББМ і до 100 гармат і мінометів калібром понад 100 мм", - зазначив він.

За словами Ревенка, в якості загроз безпеці союзної держави рф і рб розглядаються: "розгортання угруповання НАТО поблизу кордонів СД на тлі відсутності діалогу, підвищення інтенсивності заходів підготовки НАТО з наступальною тематикою, заохочення білоруських радикальних елементів для повалення законної влади в рб".

Як відомо, раніше до республіки білорусь із російської федерації почала прибувати авіаційна складова регіонального угруповання військ.

10 жовтня самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко повідомив, що рф та білорусь домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. 11 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що росія намагається втягнути білорусь у війну, і як привід для цього може бути організована якась провокація з нібито нападом України. 15 жовтня перші ешелони з російськими військовослужбовцями прибули до білорусі.

Кількість російських військових, що буде перебувати в білорусі в рамках розгортання "спільного угрупування військ", за словами Ревенка, складе до 9 тис. осіб.

16 жовтня Держприкордонслужба України повідомила, що ситуація на кордоні з білоруссю контрольована, за обстановкою з російськими військами вглибині цієї країни стежить розвідка та відповідні підрозділи Сил оборони.