"Металоінвест", що є найбільшим виробником залізорудної сировини в росії, змушений переглянути стратегію розвитку своїх потужностей, включаючи будівництво нових виробництв, на тлі обмежень, які виникли внаслідок російського вторгнення в Україну і наступних санкцій.

Як передає ЦТС з посиланням на Інтерфакс, якщо раніше перший етап стратегії розвитку компанії був розрахований на строк до 2026 року, то тепер терміни будуть зсунуті. Зокрема, буде відтерміноване будівництво нового цеху гарячебрикетованого заліза на Лебединському ГЗК і проєкт "Михайлівський ГБЗ".

Коментуючи ситуацію з вивезенням продукції Михайлівського ГЗК після припинення транзиту через Литву, в компанії констатували, що проблему поки що не вирішено остаточно.

"Вона (задача) не проста, немає якогось одного рішення, але ми цим займаємося, і я вважаю, що займаємось у цих умовах досить успішно. Але до кінця ще не вирішили, нам потрібна підтримка РЖД", - заявив директор по стратегії "Металоінвеста" Юрій Гаврилов.

Відзначимо, що в березні литовська LTG Cargo припинила перевезення вантажів "Металоінвесту" до порту Клайпеда.

Нагадаємо також, що в 2020 році в російському порту Усть-Луга на Балтиці було запущено термінал "Ультрамар", на потужностях якого почав здійснювати перевалку своїх вантажів "Металоінвест". Таким чином російський холдинг намагався диверсифікувати свої вантажопотоки, щоб уникнути необхідності транзиту через український порт Південний.