Hapag-Lloyd та чилійська компанія SM SAAM SA 4 жовтня підписали зобов'язуючу угоду, в рамках якої Hapag-Lloyd купує 100% акцій SAAM Ports SA та SAAM Logistics SA. Таким чином, Hapag-Lloyd придбає весь термінальний бізнес SM SAAM SA та відповідні логістичні послуги.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Executive.

Вартість операції оцінюється в 1 млрд доларів.

Документ також передбачає придбання активів у сфері нерухомості, пов'язаних із логістичним бізнесом.

SM SAAM є оператором терміналів та постачальником логістичних та буксирувальних послуг у кількох країнах Америки. Термінальний бізнес компанії включає 10 терміналів у шести країнах Північної, Центральної та Південної Америки. Сукупна пропускна спроможність терміналів у 2021 році склала 3,5 млн TEU.

"Буксирувальні послуги SM SAAM та послуги логістики в аеропортах не включені в угоду і залишаться в управлінні SM SAAM", - йдеться в заяві Hapag-Lloyd.

"Інвестиції в термінальну інфраструктуру - це ключовий елемент нашої стратегії, а Латинська Америка - один із наших опорних ринків. Придбання термінальних операцій SM SAAM та додаткових логістичних послуг допоможе нам ще більше зміцнити наш бізнес, створивши надійний та привабливий портфель терміналів", - зазначив CEO Hapag-Lloyd Рольф Хаббен Янсен.

У Hapag-Lloyd зазначають, що за реалізації своєї Стратегії-2023 компанія постійно розширювала свою участь у секторі термінальних операцій. Нещодавно компанія оголосила про намір придбати міноритарний пакет акцій італійської Spinelli Group. Крім того, Hapag-Lloyd придбала частку вJadeWeserPort у Вільгельмсхафені та інвестувала у будівництво Терміналу-2 в єгипетському порту Дам'єтта. Hapag-Lloyd також володіє частками у контейнерному терміналі Altenwerder у Гамбурзі та терміналі TC3 у марокканському порту Танжер.

"Закриття угоди підлягає узгодженню з відповідними антимонопольними органами та додатковим умовам, звичайним для такого роду угоди", - зазначили в Hapag-Lloyd