На нещодавно звільнених територіях Донецької області розпочалося прибирання доріг.

Як зазначає ЦТС із посиланням на Міністерство інфраструктури, роботи ведуться на дорогах, які ведуть до Святогірської лаври.

"Зокрема, уже очищуємо трасу М-03 Київ-Харків-Довжанський від залишків військової і цивільної техніки, боєприпасів, уламків знищеної інфраструктури тощо. Прибирання дороги дозволить швидше транспортувати до госпіталів поранених та завозити гуманітарну допомогу мешканцям деокупованих територій", - зазначив міністр Олександр Кубраков.

За його словами, за перші дні роботи було прибрано 11,2 км покриття та влаштовано 1 тимчасову переправу.

На цю мить на трасі М-03 працюють 20 робітниківі 9 одиниць спецтехніки.

В МІУ обіцяють наростити масштаби прибирання в координації з військовими, щойно це дозволить безпекова ситуація.

0001

0002

Також триває прибирання доріг деокупованої у вересні частини Харківщини. На сьогодні там очищено 337 км доріг державного значення та вулиць Ізюма і Балаклії. Функціонують уже 5 тимчасових переправ, їх кількість найближчим часом зросте на три.

"Щодо залізниці, то залізничники продовжують фокусувати свої роботи на трьох напрямках: Харків-Ізюм, Харків-Козача Лопань, Харків-Куп’янськ. Станом на 3 жовтня, відновлено рух на ділянкахХарків-Дергачі, Харків-Балаклія, Харків-Чугуїв, при цьому відновлено 0,5 км колій. У відновлювальних роботах задіяно близько 100 залізничників та більше десятка одиниць спецтехніки", - додав Кубраков.