Українські військові отримали десантний катер SHERP the SHUTTLE для виконання завдань у північній операційній зоні. Корабель з’явився у відео тренувань дивізіону річкових катерів, яке опублікував командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Про це пише ЦТС з посиланням на The Maritime Telegraph.

Зокрема, у відео показані тренування висадки десанту з метою оволодіння важливими районами узбережжя для сприяння військам, що наступають з іншого напрямку для знищення підрозділів противника.

Десантний катер SHERP the SHUTTLE військові залучили для висадки на березі.

Нагадаємо, раніше командувач Військово-морських сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа заявив про плани створення на Дніпрі річкової флотилії. Формування першого річкового дивізіону почалося у березні. Щоб сформувати бойову одиницю, частину річкового флоту передали до управління військових. На звичайні річкові катера встановили озброєння, і тепер вони належать до ВМС України. Військові моряки говорять, що хоча ці судна не нові, але гарно показують себе на річках.

Сформований дивізіон виконує завдання у підпорядкуванні сил оборони Києва для забезпечення підтримки сил у прирічкових операційних районах, які діють біля Дніпра. Наповнювати флотилію бойовими одиницями планують у тому числі за рахунок отримання катерів від союзників.