Авіакомпанія SkyUp Airlines проінформувала, що після початку російської збройної агресії проти України через закриття українського неба знайшла роботу для частини літаків свого флоту, уклавши контракти на умовах мокрого лізингу з 9 компаніями. З 5 з них співпраця продовжується і сьогодні.  

Як пише ЦТС з посиланням на інформацію перевізника, у зв’язку з тим, що літаки компанії продовжують літати в Європі, за 2022 рік інспекторами з безпеки польотів було здійснено 22 інспекції рейсів SkyUp Airlines у різних аеропортах.

"Кофіцієнт SAFA - це система оцінки рівня безпеки польотів іноземних повітряних суден у діапазоні від "0" до "1". Чим ближче авіакомпанія до показника "0" - тим вищий її рівень безпеки. На сьогодні рейтинг показника SAFA в SkyUp становить 0,3, що свідчить про високий рівень відповідності стандартам та забезпечення безпеки польотів. Окрім того, ми успішно проходимо аудити авіакомпаній-партнерів, які орендують наші літаки на умовах мокрого лізингу", - заявили в компанії.

"Два місяці тому ми отримали TCO Швейцарії: пройшли аудит та отримали документальне підтвердження відповідності стандартам Швейцарії з авіаційної безпеки", - проінформували в SkyUp Airlines.

В серпні повідомлялося, що близько 10 літаків авіаперевізника зараз виконують рейси у Європі для інших авіакомпаній на умовах мокрого лізингу.