У Києві буде збільшене число наземних пішохідних переходів.

Таке рішення на пленарному засіданні Київської міської ради підтримали 83 місцевих депутати, передає ЦТС, посилаючись на Київську міську державну адміністрацію.

За словами депутатки Київської міської ради Ксенії Семенової, у час війни питання створення без бар’єрного середовища в місті стає ще більш актуальним, оскільки у столиці збільшилась кількість військових та цивільних, які отримали інвалідність або травми внаслідок бойових дій.

"Міське середовище має бути доступне для всіх маломобільних груп населення, до яких, зокрема, належать інваліди війни, жертви російського терору, число яких, на жаль, тільки зростатиме. Підземні пішохідні переходи є справді бар’єром для пересування людей з дитячими візками, людей похилого віку, осіб з інвалідністю та інших маломобільних категорій населення. Проєкт рішення розроблено з метою забезпечення фізичної безбар’єрності транспортної інфраструктури", - зазначила депутатка.

За її словами, збільшення кількості наземних пішохідних переходів буде реалізоване шляхом модернізації перехресть, будівництва, капітального ремонту й реконструкції світлофорних об’єктів.

"У пріоритеті буде облаштування наземних переходів через кожні 500 метрів у секторах житлової та громадської забудови. Спільними зусиллями створюємо простір необмежених можливостей для киян та гостей міста", - розповіла Семенова.

Депутатка додала, що незабаром Департамент транспортної інфраструктури КМДА спільно з киянами затвердить перелік місць, де потрібно дублювати підземні переходи наземними. Згодом на основі цього рішення Департамент фінансів КМДА передбачить у міському бюджеті на 2023 рік відповіднефінансування.

Читайте також Київ придбає мобільні котельні на випадок позаштатних ситуацій узимку