У Києві планують придбати пересувні мобільні котельні, які стануть резервним джерелом теплопостачання на випадок позаштатних ситуацій під час опалювального сезону.

За рішенням ради оборони Києва, вони забезпечуватимуть теплом лікарні, дитсадки, школи і працюватимуть в пунктах обігріву, пише ЦТС, посилаючись на КМДА.

"Підготовка до зими у столиці на завершальній стадії, усі необхідні планові роботи виконані, триває усунення виявлених аварійних пошкоджень мереж, планова робота на електромережах та обладнанні. Однак, розуміючи складність майбутнього опалювального сезону та серйозність ризиків, якими він супроводжуватиметься, зважаючи на воєнний стан, місто здійснює додаткові заходи на випадок надзвичайних ситуацій. Придбаний запас резервного палива для ТЕЦ і додаткової кількості генераторів, а також ухвалили рішення про закупівлю необхідної кількості пересувних котельних. Вони працюватимуть як резервні джерела обігріву будівель", - повідомив міський голова Віталій Кличко.

Повідомляється, також, що керуючі компанії, що обслуговують житловий фонд, придбали додаткову спецтехніку для роботи взимку - аварійно-ремонтні авто, машини для посипання доріг, трактори, генератори, автовишки.

Як писав ЦТС раніше, у столиці зупинки наземного громадського транспорту планують обладнати інформаційними табличками про найближчі укриття.