Верховна Рада України призначила народного депутата Рустема Умерова на посаду керівника Фонду держмайна України.

Як пише Інтерфакс-Україна, відповідний проект постанови №8005 підтримали 282 народні депутати на пленарному засіданні в середу, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Парламент призначив головою Фонду державного майна нашого колегу від "Голос" Рустема Умерова. За - 282 (голоси - Ред.). Проти - 0", - зазначив він.

Як зазначив парламентар, за фракціями результати голосування за кандидатуру Умерова розподілилися таким чином: "Слуга народу" - 19, "Європейська солідарність" - 2, "Батьківщина" - 1, група "Платформа за життя та мир" - 17, група "За майбутнє" - 9, "Голос" - 13, "Довіра" - 16, група "Відновлення України" - 14, позафракційні депутати віддали 12 голосів.

Як повідомлялося, комітет ВР з питань економічної політики 7 вересня підтримав кандидатуру Умерова на посаду голови ФДМ.

Умеров - український політичний діяч, підприємець, інвестор та меценат, член української делегації на переговорах із Росією, делегат Курултаю кримськотатарського народу.

У 2019 році був обраний народним депутатом ІХ скликання від партії "Голос" (18-й номер у списку як безпартійний) і став членом однойменної фракції.

У Верховній Раді обіймав посаду секретаря Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин, а також був заступником члена Постійної делегації в Раді Європи та співголовою депутатського міжфракційного об'єднання "Кримська платформа".

У вересні 2020 року Умеров увійшов до групи з розробки державної стратегії деокупації Криму та Севастополя при Раді національної безпеки та оборони України.