Країни Великої сімки заявили, що планують ввести обмеження ціни на світові закупівлі російської нафти, що має скоротити нафтові доходи рф та послабити її можливість фінансувати війну проти України.

Як повідомила Економічна правда, про це інформує Bloomberg з посиланням на заяву G7.

"Ми підтверджуємо наш спільний політичний намір завершити та запровадити комплексну заборону послуг, які дозволяють морське транспортування сирої нафти та нафтопродуктів російського походження в усьому світі", - йдеться у заяві міністрів фінансів G7.

"Надання таких послуг буде дозволено, лише якщо нафта та нафтопродукти закуповуватимуться за ціною або нижче ("цінова стеля"), визначеної широкою коаліцією країн, які дотримуються та впроваджують цінову межу", - сказано в повідомлення.

Відзначається, що план G7 фактично дозволить покупцям російської нафти за обмеженою ціною продовжувати отримувати критично важливі послуги, такі як фінансування та страхування танкерів.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз буде рекомендувати імпортерам нафти додавати в договорах купівлі-продажу пункт, в якому експортер буде підтверджувати, що нафта не містить російської складової.