Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що заборона на рух наземного громадського транспорту під час повітряної тривоги була затверджена за рекомендацією військових.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню Бабель, передає ЦТС.

Відповідно до рекомендацій, під час повітряної тривоги необхідно одразу йти в укриття або миттєво ховатися за їхньої відсутності, люди мають вийти з транспорту та розосередитись.

"Критики дуже багато. Навіщо ми виходимо з транспорту? Тому що це правила, написані кров'ю. У Миколаєві потрапили у зупинку, загинуло багато людей, багато поранено. Ці правила для того, щоб уникнути трагедії", - сказав Кличко.

Мер наголосив, що рішення ухвалила рада оборони Києва за рекомендацією військових та спеціалістів-рятувальників.

"Ідеальна історія, якщо Київ будуватиме бомбосховища біля кожної транспортної зупинки, але давайте будемо відвертими, цього неможливо зробити. Ми живемо в особливих умовах, і багато речей миттєво зробити не можемо. Всі гроші йдуть зараз на оборону, на війну. І ми це розуміємо", -зазначив він.

Нагадаємо, що 1 серпня столична влада вирішила зупиняти наземний транспорт під час повітряних тривог. Потяги метрополітену і до цього не їздили під час тривог через мости та наземні ділянки червоної лінії на лівому березі.

Пізніше київська мерія пояснила, як виконуватимуть вимогу Ради оборони Києва щодо зупинки наземного громадського транспорту під час повітряної тривоги. На сайті КМДА запевнили, що пасажирам не потрібно платити за проїзд вдруге - принаймні у муніципальному транспорті.

Карта укриттів розміщена на офіційному порталі міста Києва та в мобільному додатку Київ Цифровий.

Читайте також З початку серпня Київський метрополітен перевіз майже 3,5 млн пасажирів