"Укравтодор" повідомив, що ремонтує так звану "дорогу життя" Т-19-10 Конотоп-Буринь-Чумакове до північних районів Сумщини, пише ЦТС.

Зазначається, що на початку квітня через вторгнення росії був підірваний міст через річку Сейм на автомобільній дорозі Р-44 Суми-Путивль-Глухів. Через знищення переправи північні території області були відрізані від решти.

Нині об'їзд переправи здійснюється автошляхом Т-19-10 Конотоп-Буринь-Чумакове, дорогами місцевого та комунального значення. Людям доводиться робити майже 30-кілометровий "гак". 

"Протягом місяця провели аварійний ремонт відрізка дороги Т-19-10, протяжністю 2,7 км, якою пролягає об'їзний маршрут. Також здійснили аварійний ремонт 6-метрового мосту на цій ділянці. Зокрема, відфрезерували зношене покриття та влаштували шар асфальтобетону. Ремонт "дороги життя" дозволить людям швидше діставатись на роботу, отримувати екстрену медичну допомогу, довозити товари тощо", - розповіли в Держагенстві автодоріг.

У результаті військової агресії з боку рф у Сумській області пошкоджено та знищено 10 штучних споруд. Відновити міст через Сейм на автомобільній дорозі Р-44 Суми-Путивль-Глухів з безпекових причин нині неможливо.