У Туреччині розпочалися роботи з будівництва високошвидкісної лінії Єркой-Кайсері завдовжки 142 км.

Про це пише ЦТС з посиланням на Railway Gazette.

Нова двоколійна електрифікована лінія примикатиме до ВСМ Анкара-Сівас, що будується в місті Еркой. Її введення в експлуатацію дозволить скоротити час у дорозі між містами Єркой та Кайсері з нинішніх 3 годин 30 хвилин до 1 години. Зменшиться і тривалість поїздки між Анкарою та Кайсері - з 7 до 2 годин.

Планується побудувати 15 залізничних тунелів загальною протяжністю 16 км, а також 136 перетинів у різних рівнях з автомобільними дорогами.

Згідно з прогнозом міністерства транспорту та інфраструктури країни, пуск нової лінії дозволить щорічно перевозити між містами Анкара, Єркой та Кайсері 11 млн пасажирів та 650 тис. тонн вантажів.

У період після завершення будівництва в 2025 році і до 2054 року загальний ефект від введення в експлуатацію лінії Еркой-Кайсері становитиме 10,5 млрд євро, у тому числі 4,1 млрд євро завдяки економії часу в пасажирському та вантажному сполученні, 1,4 млрд - внаслідок зменшення забруднення повітря та водних джерел, а також зниження рівня шуму, 5 млрд євро - за рахунок скорочення витрат на утримання автомобільних доріг.