У Черкасах 30 червня запустили систему безготівкового безконтактного розрахунку у понад 80 муніципальних тролейбусах. Оплату проїзду відтепер можна здійснити будь-якою банківською карткою та NFC-пристроями, пише ЦТС.

Зазначається, що інфраструктурний проєкт передбачає безготівкову оплату у 81 комунальному тролейбусі.

"Впровадження електронного квитка - це один із тих кроків, який необхідний для створення комфорту і зручності транспорту в нашому місті. Відтепер матимемо прозорий контроль за оплатами проїзду. У перспективі за допомогою автоматичної системи оплати обліку проїзду ми зможемо аналізувати поїздки пасажирів. Це дозволить у разі необхідності скоригувати рух транспорту, де потрібно – змінювати схеми руху маршрутів, збільшувати чи зменшувати кількість машин", - розповів міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Тепер жителі міста зможуть платити за проїзд сучасним і зручним способом з використанням пластикової безконтактної картки, виданої будь-яким банком України та світу, смартфона або будь-якого іншого пристрою з технологією NFC.

Це перший досвід безготівкового розрахунку у черкаському комунальному транспорті, де до цих пір готівка була єдиним можливим способом оплати.

"Відтепер Черкаси - ще один обласний центр, у муніципальному транспорті якого пасажири відчують зручність безконтактних оплат. Відтепер і місто, і перевізники матимуть більше прозорого контролю за оплатами", - зазначив старший директор Visa з цифрових рішень в Україні, Грузії, країнах СНД і Південно-Східної Європи Олександр Стельмах.

Безконтактна оплата у черкаському комунальному транспорті буде працювати на потужностях компанії "Смарт Тікет Технолоджі".

"Впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в місті Черкаси та його безготівкової оплати забезпечить прозорість здійснення пасажирських перевезень та збільшення дохідної частини від здійснення перевезень, належний контроль пільгових перевезень і зручність оплати", - додав засновник ТОВ "Смарт Тікет Технолоджі" Павло Романішин.

Раніше можливість безготівкової оплати у муніципальному транспорті Visa впровадила у понад 10 українських містах.