29 червня в Ліоні (Франція) Україна та ЄС підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом, яка скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

"Домовитися про укладання цієї Угоди нам вдалося в максимально короткі терміни - переговори стартували восени минулого року. Розуміючи складну логістичну ситуацію в Україні, зумовлену блокадою морських портів та пошкодженням транспортної інфраструктури, європейські колеги синхронно рухалися нам назустріч та значно прискорили процес узгодження угоди", - прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Угодою, серед іншого, передбачаються заходи зі спрощення визнання водійських документів. Відтепер Україна та Євросоюз звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Термін угоди складає 1 рік з можливістю пролонгації. Вона тимчасово набирає чинності уже з сьогоднішнього дня. На постійній основі Угода запрацює після завершення усіх ратифікаційних процедур.