Під час Британсько-українського інфраструктурного саміту у Лондоні, Україна та Велика Британія, а також представники британського бізнесу, підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України. 

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію МІУ.

Меморандум відкриває шлях британському бізнесу для повноцінної участі у відбудові зруйнованої росією інфраструктури України. 

"Для того, щоб процес відбудови став швидшим та ефективнішим, в рамках саміту підписали Меморандум про інфраструктурну відбудову України. Розраховуємо, що британського бізнесу в Україні буде більше, особливо зараз, коли українська економіка потребує якісних інвестицій. Аби британський бізнес був впевнений в тому, що його інвестиції будуть використані ефективно та прозоро, розповів про створення відкритої електронної системи управління відбудовою - єдиним простором інформації, де кожен бажаючий зможе дізнатися про конкретні збитки, закупівлі робіт для відбудови та отримати аудит про використання коштів", - підкреслив міністр інфраструктури Олександр Кубраков. 

Зазначається, що Міністерство інфраструктури вже розробляє державний реєстр пошкодженої інфраструктури та спільно з колегами в Уряді та міжнародними партнерами напрацьовує рішення для цифрового управління відбудовою. 

"Ми вже маємо близько 30% зруйнованої інфраструктури. Але там, де це можливо - ми працюємо над відновленням транспортного сполучення. Зараз це швидкі і недорогі рішення. Вже встановлено 41 тимчасову переправу, розчищено майже тисячу кілометрів доріг. Окрім цього, по мірі покращення безпекової ситуації відновлюємо залізничне сполучення між різними регіонами країни", - додав Кубраков. 

Також в партнерстві з британським бізнесом створено робочу групу, яка працюватиме над відновленням критичної інфраструктури Києва та Київської області.