Столичний суд наклав арешт на майно та корпоративні права нафтосервісної компанії, кінцевим власником якої є державний комітет з майна республіки білорусь.

Про це повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції та Офісі генерального прокурора, передає Ліга.

Компанія, назва якої не повідомляється, використовує обладнання "Бєларусьнафти", що включена до міжнародних санкційних списків.

Арешт накладено в межах кримінальної справи про фінансування війни проти України (ч. 2 ст. 110-2 КК України) та зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364-1 КК України). Перевіряється діяльність підприємства в частині можливого сприяння рф під час підготовки та ведення агресивної війни проти України.

Вартість арештованого майна та корпоративних прав оцінюється в 4 млрд грн. Його передадуть Агентству з розшуку та менеджменту активів.

В рамках слідства відбулися санкціоновані обшуки в Харківській та Полтавській областях. У цих регіонах працює нафтосервісна компанія ТОВ "Сервіс Ойл", що належить білоруському "Пуховичінафтопродукту". До грудня 2021 року власником Сервіс Ойл була "Бєларусьнафта".Компанія заснована у 2012 році та надає допоміжні послуги у сфері добування нафти та природного газу: ремонтує свердловини, займається бурінням, проєктує родовища, здійснює сейсморозвідувальні роботи тощо.