Завод "Єврокар" (Соломонове Закарпатської обл.) з 10 червня відновить роботу, призупинену з початком військової агресії рф в Україні.

Про це пише ЦТС з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Skoda Auto відновлює постачання автомобілів Skoda до України у форматі SKD. Першу партію - 80 моделей кросоверів Kodiaq nа Karoq вже відвантажили, і з 10 червня завод відновлює роботу", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що зростання обсягів виробництва безпосередньо залежатиме від розвитку війни в Україні. Вільні приміщення заводу, як і раніше, слугуватимуть центром проживання тимчасово переміщених осіб.

У повідомленні нагадується, що складання у форматі SKD (Semi Knocked Down) означає, що силовий агрегат (двигун, коробка передач, передня вісь), задня вісь, колеса, вихлоп, а також карданний вал для моделей 4x4 демонтовані з готових автомобілів. Основні комплектуючі разом із кузовом вирушають на повторне збирання на завод в Україні.

Компанія також нагадує, що вже налагоджене стабільне постачання оригінальних запасних частин, аксесуарів та моторних масел до сервісних центрів Skoda в Україні.