"Укртрансбезпека" повідомила, що за місяць проведення контролю кількість порушників габаритно-вагових норм зменшилась у 7 разів, пише ЦТС.

Зазначається, що минулого тижня інспектори Державної служби України з безпеки на транспорті на посту габаритно-вагового контролю (ДВК) поблизу пункту пропуску "Маяки-Удобне" (автомобільна дорога М-15 Одеса-Рені) зважили 4078 транспортних засобів.

"За результатами заходів контролю складено 49 актів. Тобто 1,2% від загальної кількості перевірених транспортних засобів рухалися з порушенням габаритно-вагових норм", - йдеться в повідомленні.

3 травня, за перші 12 години роботи поста "Маяки-Удобне" було зважено 280 транспортних засобів та складено 19 актів про порушення габаритно-вагових норм (6,8% від перевірених ТЗ рухалися з порушенням габаритно-вагових норм).

"Таким чином, за місяць проведення заходів контролю кількість порушень зменшилась у 7 разів", - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, що "Укртрансбезпека" відновила 3 травня контроль за дотриманням габаритно-вагових норм, оскільки моніторинг транспортних засобів, що здійснювався протягом квітня департаментом державного нагляду (контролю) "Укртрансбезпеки", виявив системне недотримання перевізниками габаритно-вагових норм, що негативно впливає на стан дорожнього покриття та дорогами.