Крюківський вагонобудівний завод відреагував на повідомлення прокуратури про арешт корпоративних прав підприємства через наявність у складі акціонерів громадянина росії.

"Ні для кого не секрет, що цей акціонер придбав акції КВБЗ у 2012-му - 10 років тому. При цьому він не мав і не має впливу на роботу підприємства. Всі в нашій державі знають, що основним власником підприємства є громадянин України.

Сьогодні ми живемо і працюємо в умовах воєнного стану. Ухвалюються нові закони, і ми вирішимо дане питання згідно з ними, бо самі стурбовані таким станом справ. Із подібною проблемою стикнулися в Україні 17 000 підприємств. Тож ми з розумінням ставимося до того, що відповідні державні органи проводять перевірки компаній, де представники країни-агресора є в числі бенефіціарів", - говориться в заяві прес-служби ПАТ КВБЗ.

На підприємстві підкреслили, що ведуть прозорий бізнес і жодних "схем виведення грошових коштів", "збиткових зовнішньоекономічних контрактів по завищеній вартості в той час, коли були національні аналоги" чи "фінансування насильницького захоплення державної влади" ніколи в історії підприємства "не було і не може бути".

Також там відзначили, що завод зараз є єдиним серед великих машинобудівних підприємств у Кременчуці та Полтавській області, котре продовжує працювати.

Нагадаємо, раніше Київська міська прокуратура повідомила про арешт корпоративних прав ПАТ КВБЗ. За словами прокурорів, це стало результатом розкриття схеми, через яку кошти підприємства нібито виводилися на рахунки російських компаній.