18 грудня Єврокомісія ухвалила позитивний звіт відносно виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму з Євросоюзом. На початку 2016 року відповідна рекомендація має бути внесена на розгляд Ради Європи та Європарламенту. Остаточне рішення цих органів влади в ЄС має бути проголосоване не пізніше липня 2016 року. Тож, у власників біометричних паспортів з'являється перспектива подорожей в країни ЄС без віз уже у другій половині 2016 року (якщо не раніше).

У соцмережах та коментарях зараз можна часто почути, що від відміни віз українці виграють лише 35 євро, які сплачуються за відкриття візи. Втім, це не так. Українці зможуть витрачати значно менше коштів при подорожі і не лише завдяки економії на відкритті візи.

По-перше, скасування віз – це потужний сигнал найбільшим європейським лоукостерам зайти в Україну. Упродовж останніх трьох років журналісти ЦТС перебувають постійно на зв'язку з такими авіакомпаніями як  Ryanair та easyjet. Кожного разу, коли мова йде про перспективу відкриттями ними рейсів з України, вони вказують на фактор візового режиму. Скоріше за все, "розморозить" свою українську дочку також і WizzAir. Після цього, якщо дивитися на польський досвід, українці зможуть економити тисячі гривень на авіаперельотах.

По-друге, можуть стати дешевшими і комфортнішими автобусні перевезення до Польщі і далі інших країн Європи. Нещодавно у коментарі порталу ЦТС в одному з найбільших автобусних лоукостів Європи PolskiBus розповіли, що їхній прихід на український ринок стримує три фактори. Одним з цих факторів є візові труднощі перетину кордону.

По-третє, у коментарях порталу ЦТС польські транспортні чиновники та експерти неодноразово наголошували, що розвиток залізничного сполучення з Україною впирається у наявність візового режиму. Скасування віз суттєво збільшить пасажиропотік, а це у свою чергу відкриває перспективу запуску нових потягів. У перспективі 5-10 років, не виключено появи швидкісного потягу на лінії Львів-Варшава-Берлін.