Україна - країна неймовірних можливостей. Поки одні плачуться і чекають, що хтось замість них все зробить, інші - прості фермери з Полтавщини, змагаються поміж собою у кількості тракторів New Holland та купують Ferrari, щоб милуватися ними у гаражі (бо відповідних доріг же там немає). Дороги перетворили на розбиті колії перевантажені зерновози, що в сезон безперестанку доставляють збіжжя на елеватори.

Фермери жартують, що доведеться за власний кошт будувати від одного фермерського обійстя в інше автодром, щоб мати можливість їздити один до одного в гості і принагідно вигуляти свої суперкари.

Таких самородків в області по два-три майже у кожному селі Семенівського, Глобинського, Кобеляцького районів. За інші - не скажу, бо не знаю, а цих - бачив.

Але є одна цікава особливість. Як розказують місцеві, фермерів більше у історично козацьких селах, тоді як у панських селах їх фактично немає... Інша особливість – плакатись який поганий рік і як погано йде бізнес. Хоча здебільшого, поганий рік означає лише, що покупку четвертого-пятого 300 сильного трактора, або ж нові ваги за 80 тисяч доларів, доведеться відкласти до наступного року.

Що справді їм заважає, так це конкуренція з агрохолдингами. Часто вона переростає у справжню війну при якій держава завжди стає на сторону крупного бізнесу. "Нас 14 тисяч, а крупних агрохолдингів, умовно, 15, тому владі легше збирати за один стіл і контролювати саме їх", - пояснюють таку політику фермери і мають рацію. Проте славнозвісне українське куркульство не тільки відроджується, але й цвіте буйним цвітом. На берегах Дніпра з попелу зруйнованих колгоспів пробивається міцними здоровими стеблами притаманна цим краями ініціатива та заможність.