Міжнародні фінансові організації вважають контрольовану, прозору та ефективну систему управління інфраструктурою передумовою для майбутніх інвестицій в транспортні інфраструктурні проєкти в Україні. 

На додаток до цього, є загальне розуміння того, що потрібні суттєво вищі зусилля для удосконалення планування, підготовки, закупівлі, виконання інфраструктурних проєктів в Україні та оцінки їх результатів, звертаючи особливу увагу на питання прозорості та контрольованості. 

Одним з напрямків значного покращення для галузі транспортної інфраструктури в Україні є підписання комплексної Угоди про асоціацію Україна - ЄС. Цією угодою Україна продемонструвала свій намір покращити існуючу інфраструктурну політику, щоб краще визначати та оцінювати інфраструктурні проєкти у різних видах транспорту, та привести свої системи публічної закупівлі у відповідність зі стандартами ЄС. 

Виконання цього зобов’язання може відкрити широкі можливості для інвестицій, що стане поштовхом для зміцнення економічного потенціалу України, покращення добробуту населення та зростання країни.

Щоб дізнатися більше про те, чому Україна потребує реформування процедур і стандартів, пов’язаних з інфраструктурними проєктами, пропонуємо подивитися інтерв’ю з Іштваном Хайнцінґером з Європейського інвестиційного банку.