Передумовою ефективного функціонування й зростання національної економіки є високий рівень розвитку її інфраструктури. Будівництво, модернізація, оновлення та експлуатація об'єктів інфраструктури, спрямованих на задоволення основних потреб населення, має стратегічний характер, оскільки охоплює транспортний сектор, житлово-комунальне господарство, освіту, охорону здоров'я, тощо. 

Транспортна галузь в Україні сьогодні не має повноцінної основи для управління циклом транспортної інфраструктури. Цю нестачу повинна компенсувати фундаментальна реформа циклу будівництва інфраструктури, який включає планування/затвердження/закупівлю/виконання/технічне утримання та застосування законодавчих, адміністративних, експлуатаційних та організаційних удосконалень.  

Реформа спрямована на створення ефективної транспортної системи в Україні, задоволення потреб населення у безпечних та доступних за вартістю перевезеннях, покращення умов для діяльності приватного бізнесу у галузі, сприяння інтеграції української транспортної мережі в Транс’європейську Транспортну Мережу.

На підтримку цих змін під керівництвом Міністерства інфраструктури України та за сприяння Європейського Союзу було розроблено Стратегію та План Дій для реформування управління життєвим циклом інфраструктурного проєкту в Україні.

Щоб дізнатися більше, пропонуємо подивитися інтерв’ю з Еббі Адамі, проєкт за фінансуванням Європейського Союзу «Допомога органам влади України в удосконаленні менеджменту циклом інфраструктурного проекту – МЦІП»