Транспортна інфраструктура відіграє життєво важливу роль в успішному розвитку економіки України. 

У 2018 р. вартість проєктів транспортної інфраструктури в Україні склала 86 млрд грн. У 2019 р. на ремонт та технічне утримання автомобільних доріг було спрямовано 55 млрд грн, з яких 14,6 млрд грн було виділено на місцеві автодороги. У 2020 р. на технічне утримання, будівництво та експлуатацію доріг державного значення передбачено 92,3 млрд грн.

Щоб використати виділені кошти найкращим чином, необхідна ефективна, контрольована, прозора система. Це означає обов’язкове удосконалення сьогоднішніх практичних підходів до управління інфраструктурним циклом, тобто метод, відповідно до якого будуються та експлуатуються, проходять модернізацію та капітальну реконструкцію інфраструктурні об’єкти та системи. 

Сучасні недоліки в утриманні, відновленні та розвитку інфраструктури країни повинні бути ліквідовані завдяки гармонізації з нормами ЄС. Це не лише сприятиме виходу України на ринок ЄС, а й покращить такі показники інфраструктурних проєктів, як результати, витрати, якість та час реалізації. 

Щоб дізнатися більше про національне бачення сталого удосконалення транспортної інфраструктури в Україні, пропонуємо подивитися інтерв’ю з Наталією Форсюк, заступником Міністра інфраструктури.