Канадська авіакомпанія Canada Jetlines тимчасово припинила операційну діяльність і подала заяву про захист від кредиторів, оскільки не змогла досягти нового вливання капіталу.

Про це пише ЦТС з посиланням на Rynek Lotniczy.

Авіакомпанія, що базується в Онтаріо, припинила польоти 15 серпня, через три дні після того, як чотири топ-менеджери, включаючи нового гендиректора компанії, покинули свої посади.

Припинення діяльності Canada Jetlines сталося через півроку після зупинення іншого канадського бюджетного оператора - Lynx Air через фінансові проблеми в умовах жорсткої конкуренції на ринку.

Авіакомпанія Jetlines розпочала свою діяльність майже два роки тому - після кількох невдалих стартів. Її перший рейс відбувся у вересні 2022 року за маршрутом, що з'єднує Торонто та Калгарі. Пізніше перевізник відкрив кілька регулярних туристичних маршрутів з Торонто, а також виконував чартерні польоти та здавав у мокрий лізинг три літаки Airbus A320.

12 серпня компанія оголосила, що гендиректор Бріджіт Герш, а також керівники Райан Гопель, Бет Хоровіц та Шон Клерер вийшли зі складу ради директорів. У заяві на той момент йшлося про те, що компанія прагне залучити додатковий капітал для продовження діяльності.

У лютому припинив польоти ультралоукостер Lynx Air, що базувався в Калгарі, пояснивши своє рішення "зростаючими експлуатаційними витратами, високими цінами на паливо, збільшенням аеропортових зборів і складним економічним і регуляторним середовищем".

У липні Бюро з питань конкуренції Канади запустило дослідження, яке має з'ясувати, що є причиною проблем у секторі внутрішніх авіаперевезень країни.