На засіданні змішаної комісії між Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та Міністерством транспорту Чехії сторони домовились про низку змін, що спрощують відкриття автобусних маршрутів, пише ЦТС.

У відомстві зазначили, що більше не буде потрібна наявність паритетного партнера з суміжної країни. Термін погодження маршруту та видачі дозволу складатиме не більше 4 місяців.

"Зростання попиту на автобусні перевезення вимагає від держави забезпечити ефективний процес відкриття нових маршрутів, щоб ринок міг швидко реагувати на запит пасажирів. Чехія - одна з найбільш популярних країн у питанні автобусного сполучення, тому спільно з чеськими колегами ми спростили процедуру відкриття маршрутів. У першу чергу ми прибираємо норму про необхідність паритетного партнера, як таку, що ускладнює процедуру, та фіксуємо чіткі часові рамки, щоб перевізник міг планувати свою діяльність. Впевнений, що це рішення покращить транспортну доступність, збільшить обсяг пасажирських перевезень та сприятиме активізації бізнесу", - зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Зазначається, що Чехія стала першою країною, з якою Україна забезпечила повну відповідність регулярних автобусних маршрутів.

Цьогоріч домовленості щодо безпаритетного виконання пасажирських перевезень вже укладені з Словаччиною.